A hét kedvence: csigás ablakdísz

Kezdjük a hetet kreatívan! Hoztunk egy új csináld magad! ötletet, mégpedig a csigaházakból fabrikált ablakdíszt. De nyugalom, az alapkellékkel ellentétben nem csigalassú az elkészítése gyorsan és könnyedén varázsolhatunk látványos dekorációt. Íme!

Az első lépés, hogy tegyünk egy sétát vagy menjünk el kirándulni, és szerezzünk néhány csigaházat. A többi hozzávalót a képeken látjátok!

 

Ezután egy rossz vállfából szedjük ki a fém akasztót, és csavarjuk bele egy faágba. Dróttal rögzítsünk rá sima függönycsipeszt, és ez lesz a tartója az egész dísznek. 

Ezt követően fúrjuk ki a csigaházakat - a kezünkre persze vigyázzunk :) -, majd a lyukon keresztül kötözzük rájuk madzagot. A hagyományos madzag egyébként nagyon hálás kellék mindenféle kreatív dologhoz, természetes színével bármilyen stílushoz passzol, és nem mellesleg nagyon erős anyag. 

Utolsó simításként a csigaházak járataiba tűzzünk még kövirózsát vagy más, apró virágot, és csiptessük fel őket az előzőleg elkészített tartóra. Voilá, kész is a remekmű!